Hoppa till sidans innehåll

Vad är West Coast Swing?


 

West Coast Swing - vad är det?

 

Är du nyfiken på West Coast Swing? Undrar du kanske vad det är?

Under den s.k. swingeran på 1920- till 1940-talet dansade man olika typer av Jitterbug över hela USA. Störst var Lindy hop som dansades i New York till swingmusik. Under andra världskriget kom Lindyhop också till Europa med de amerikanska soldaterna och gav senare upphov till danser som Boogie Woogie, Jive, Rock and roll och Bugg.

På USAs västkust, i Kalifornien, utvecklades Lindyhop till att bli mindre hoppig och mer sofistikerad och man började även dansa till annan slags musik så som country, rockabilly och rock'n'roll. Genom decennierna har West Coast Swing fortsatt att följa musiktrenderna och dansas idag till den pop och rockmusik som vi hör på radio och även country, swing, funk, R&B, hiphop m.m.

Stegen är fortfarande likt Lindyhops men man dansar de flesta turerna inom en och samma fyrkant (slot). Typiskt för West Coast Swing är dess elastiska utseende och att man ofta leker och improviserar mycket nära musiken.

Stilen utmärks av att vara "smooth", med fokus på musikalitet och spelet mellan förare och följare, där följaren har större möjlighet till spontanitet än i många andra pardanser.

Tack vare dess flexibilitet och öppenhet för andra dans och musikstilar är West Coast Swing både mångsidig och sofistikerad och erbjuder både frihet och utmaning till alla som älskar att dansa!

 

Länktips!

http://www.youtube.com/watch?v=tvb8tPmtWXY&feature=related

 

http://www.youtube.com/watch?v=iZCC5Wmr9Fs

 

http://www.youtube.com/watch?v=nSTx-B1TFXw

Uppdaterad: 08 AUG 2013 22:09 Skribent: Caroline Ringstrand

HV Dans instagram

 

Instagram

Facebook 

 

Som medlem i HV-dans har du 10% rabatt hos Dansskor.se !

 

SISU_Webb_Banner_170X170_samverkan


 

Sponsorer 19/20

Postadress:
DF HV-Dans - Danssport
Eriksgatan 4
52135 Falköping

Besöksadress:
Eriksgatan 4
52135 Falköping

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info