Aktiviteter
KURSER

Lär dig dansa från grunden eller finslipa dina kunskaper i en fortsättningskurs. Just nu erbjuder vi olika kurser i danserna bugg och modern fox. Dessutom anordnar vi barndans och buggkurser för unga.

På denna sidan presenterar vi en översikt av våra olika kurser för både vuxna och barn. Tider, prisuppgifter och mer detaljerad information om just den kurs du vill gå hittar du i vår bokningsportal. Där kan du även boka en plats till någon av våra olika kurser och aktiviteter. Kom ihåg att ta med dig skor att dansa i som du inte använder utomhus, vi är rädda om våra dansgolv! I de allra flesta kurser använder vi oss av framflyttning, vi byter danspartner i tur och ordning för att alla ska få dansa med alla. I och med detta kan man anmäla sig både med och utan danspartner och skulle du få förhinder att delta vid något av kurstillfällena påverkar det endast dig själv. Kontakta gärna våra kurssamordnare (längst ner på denna sida) om du har frågor.

BUGG STEG 1

Bugg är en svensk icke koreograferad pardans som dansas till populärmusik i fyrafjärdedelstakt . Namnet kommer från jitterbug, som i sin tur är ett samlingsnamn för en mängd olika swingdanser. Kursen Bugg Steg 1 passar dig som vill lära dig dansa bugg från grunden. Vi lär ut grundbeteende och grundsteg, att hitta takten i musiken och flera olika turer och figurer som används både inom socialdans och tävlingsdans.

BUGG STEG 2

I kursen Bugg Steg 2 lär vi ut fler turer och figurer till dig som behärskar grunderna och kan dansa bugg sedan tidigare. Vi ger deltagarna förutsättningar att hitta sina egna favoriter bland flera olika turer och figurer som är vanligt förekommande på socialdans och tävlingsgolv. Dessutom börjar vi lyssna lite noggrannare på musiken vi dansar till, hitta detaljer som utmärker den och få ett dansant sväng i våra steg och rörelser.

BUGG STEG 3

Kursen Bugg Steg 3 passar dig som är van dansare och vill finslipa dina kunskaper. Vi lär ut variationer av olika turer och figurer och gör tekniska övningar för att bli ännu mer dansanta. Efter Bugg Steg 3 har du som deltagare en bra grund för att börja tävla, och vill du hellre socialdansa ute i folkparkerna har du på denna kurs fått förutsättningar till att bli än mer attraktiv och lyhörd som dansare.

MODERN FOX

Fox är tillsammans med bugg den vanligaste sällskapsdansen i Sverige och dansas till modern musik. Denna fox-kurs är en grundkurs i fox där vi går igenom grunderna i den moderna foxen. Vi kommer att ta upp förningsteknik, grundläggande steg och rotationer/figurer samt samspel och kommunikation. Kursen passar även dig som redan har gått en grundkurs, då vi även lägger fokus på föra/följa-teknik. På denna kurs lärs inte gnuss ut. Vi avsätter också mycket kurstid till att öva på de moment som gås igenom.

BUGG BARN

En lekfull kurs där barn (rek. ålder 7-12 år) får lära sig grunderna i bugg. Dansas till populärmusik och alla dansar med alla. Barnen får efter egen förmåga utvecklas motoriskt och socialt samt lära känna nya kompisar. Kursen ger också en inträdesmöjlighet till tävling och träningsläger runt om i Västra Götaland.

FORMATION (BARN)

Denna kurs passar dig som är mellan 7-12 år och tycker om att dansa. Tillsammans lär vi oss olika steg och rörelse till musik som sedan sätts ihop till en koreografi.

RÖRELSE TILL MUSIK

Här får alla barn, både killar och tjejer chans att efter egen förmåga röra sig till blandad musik med lek och rörelser. Enklare uppvärmningar och nedvarvning ingår. Rekommenderad ålder framgår i bokningsformulär.

DANSLEK

Här får alla deltagare, både killar och tjejer chans att efter egen förmåga röra sig till och lyssna på lättsam, pedagogisk och populär musik. Barndansen ger också ditt barn möjlighet till att utveckla kreativitet, motorik och nya bekantskaper.

SAMORDNARE
Rebecca Börjesson
kurs@hv-dans.se